Pitkästä aikaa ehdin jälleen keskittymään tämän hetken rakkaimpaan miniprojektiini, huvipuistoon. Tai ei tämä nyt ihan niin mini ole, puisto paisuu päivä päivältä ja eilen se levisi taas 40 senttiä kun muistin että haluan sinne kahvilankin. :D Tämän hetkinen tilanne on se, että huvipuisto vaatii pöytätilaa 60x180 senttiä ja korkeutta sillä on sellaiset 80 senttiä. Että se siitä ministä. ;D

Riipustin tänään alustavan pohjapiirroksen joka saattaa elää  vielä jonkin verran. Alue koostuu viidestä 12mm vaneripalasta joiden päälle rakentelen eri osioita, ne on eroteltu kuvassa katkoviivoilla toisistaan. Vasemmalta alkaen on ensin peliosio, jonne tulee luultavasti narunveto, onnenpyörä ja nuijapaukutusjuttu jonka sain synttärilahjaksi Lotalta. E-kirjaimella on merkitty ennustajaeukon teltta. Seuraavana tuleekin maailmanpyörä joka on oma osionsa ja jo valmis. Maailmanpyörän eteen tulee oma lohkonsa jossa on huvipuiston sisäänkäynti, tietä ja lipunmyynti- sekä hattarakojut. Sitten seuraakin kahvilalohko johon olisi tarkoitus loihtia paviljonkimallinen kahvila ja pöytiä joissa on omat päivänvarjot. Viimeisenä on sitten vuorossa karusellilohko johon tulee vielä jotain puistonpenkkejä ja sellaista. Ympäri aluetta ripotellut mustat pisteet ovat katuvaloja. Musta suttu on tietä, jonka toteutan joko soralla tai munakennokivetyksellä, lopun alueen ajattelin peittää froteenurmikolla.

1377500.jpg

Olen yrittänyt aloitella karusellin tekoa jo jonkin aikaa, mutta ensimmäinen versio oli liian suuri. Piirustukset ovat tuttuun tyyliin erittäin tieteellistä sorttia. Kuvassa alempana on alkuperäinen versio ja ylempänä nykyinen versio jonka halkaisija on noin 30cm.

1377499.jpg

Tässä vaiheessa ollaan nyt. Karusellin osat on sahattu ja pilareille porattu reiät. Suunnitelmissa on tietenkin vielä sellainen tötterökatto ja krumeluurireunukset.  Nyt musta vaan tuntuu että tuo keskiosa (johon tulee vielä paneelit pyöreiden rimojen väliin) jäi liian kapeaksi, tuntuu että karusellista näkyy liikaa läpi enkä osaa päättää sen suurentamisesta. Lisäksi aion porata värivalot katon alapintaan ja se aiheuttaa vähän päänvaivaa. En myöskään ole onnistunut päättämään karusellin väriä mikä on ikävä juttu jos haluaa päästä maalaamaan osia. Ja mä haluan. ;D En viitsi edes aloittaa hevosista, mulla ei ole aavistustakaan siitä miten ne toteutetaan.

1377502.jpg

Jatkoa seuraa lähipäivinä. Ehkä.