Patterivalot kuuseen

Tässä jonkinlaista vinkkiä siitä miten miniprojektiin saa tehtyä kuusenkynttilät edullisesti:

1. Mene Tiimariin ja osta sieltä 10 valon pattereilla toimiva ledivalosarja (2,50e) ja pussillinen kulkusia (1e) Kulkuset eivät ehtineet kuvaan kun vääntelin niitä niin innolla.

1045020.jpg

2. Työnnä korupihtien ohut kärki kulkusen sisään ja taivuta se auki kuvan mukaisesti, ensin kaikki liepeet suoriksi ja sitten ulospäin. Leikkaa pihdeillä pois kulkusen pohjassa oleva ripustuslenkki ja vääntele syntyvän reiän reunoja niin että mansetin saa pujotettua lampun tyveen.

1045013.jpg

3. Lyhennä lampun liitoskohdassa olevaa muovisukkaa varovasti noin 5mm, kuitenkin pitäen huolta siitä etteivät liitoksessa olevat juotokset tule esiin.

1045010.jpg

4. Vedä mansetti reilusti kynttiläosan ohi saadaksesi vähän työskentelytilaa ja liimaa 1x4cm suikale valkoista paperia napakasti kynttilän ympärille. Laita myös muutama liimatippa paperin alaosaan ja vedä mansetti hieman paperin päälle. Anna kuivua rauhassa.

1045015.jpg

5. Asenna kynttilät haluamaasi kuuseen vihreällä rautalangalla. Jos kynttilöiden johdot häiritsevät voi ne vielä maalata tummanvihreiksi. Näissä Tiimarin valosarjoissa on kuitenkin mielestäni kaikkein siedettävimmän näköiset johdot mitä ikinä on tullut vastaan.

1045017.jpg

Tässä vielä valmis kynttilä kuusessa.


1045019.jpg

Patterimötikän saa piiloon vaikka lahjapaketin sisälle, se kannattaa tehdä niin että pohjan saa avattua ja valot kytkettyä päälle ja pois.

-------------------------------------

Jatkan tähän vielä itse kuusen teosta. En ole löytänyt sellaisia piipunrasseja joista olisin halunnut tehdä joulukuusen, joten taas pitää yrittää olla luova.

Kierrellessäni kerran kirpparilla silmiini osui käytetty tekohavukranssi:

1054639.jpg

En uskaltaisi kirpparilta ostaa tuollaista ihan käyttöön joten poistin sähköosat ja leikkelin pihdeillä joka ikisen havun talteen.

Tekohavua valitessa on muuten hyvä ottaa sellainen joka on vähän lituskaa, kovin pyöreän havun muokkaaminen oikeaan malliin on vähän haasteellisempaa.

Kun olin saanut kaikki havut irti, parturoin ne oikean mallisiksi:

1054611.jpg

Tässä kohtaa on hyvä mainita siitä että parturointivaihetta varten kannattaa varata käden ulottuville sähköpistokkeeseen liitetty pölynimuri, tekohavusilppu on nimittäin ihan jumalattoman sähköistä ja se on syytä  imuroida talteen heti kun homman saa päätökseen. :D

Sitten piti tietenkin saada kuuselle runko, tein sen pyöreästä 4,5mm balsalevystä ja 15cm pitkästä puutikusta:

1054613.jpg

Sitten taitoin havut oikeaan malliin ja liimasin ne kiinni runkoon kuumaliimalla.  Joka kerrokseen tuli 5 havua, alas tietenkin pidempiä ja ylös lyhyempiä.

1054614.jpg

Joka kerroksen hieman kuivahdettua (lue: jäähdyttyä) puristelin oksat oikein kunnolla rungon ympärille.

1054616.jpg

Kun oksia oli viimein puutikun yläosaan saakka, tein erillisen mahdollisimman suipon hattukappaleen ja liimasin sen erikseen päällimmäiseksi.

1054617.jpg

Tadaa! Kuusi on valmis!

1054619.jpg

Sitten vaan koristelupuuhiin, tai mitä nyt ikinä haluatte kuusillanne tehdä. ;D