Muistattekos tämän? Ostin tuon kirjepaperilaatikon kirppikseltä viidelläkymmenellä sentillä ja päätin tehdä siihen kaksikerroksisen talon. Talon strategiset mitat ovat 19 senttiä leveyttä, 13 senttiä korkeutta ja noin 11 senttiä syvyyttä. Huonekorkeus on kuusi senttiä.

851237.jpg

Olin ajatellut jättää tämän tekemisen jonnekin hamaan tulevaisuuteen, mutta jotenkin se alkoi poltella tuolla hyllyssä, ja aloin hommiin. Tietenkään en lähtenyt kauppaan hakemaan asiaankuuluvia varusteita vaan päätin tulla toimeen sillä mitä kaapeista sattuu löytymään...

Ensimmäinen tosi hyvä idea oli käyttää pinnoitukseen paksuinta mahdollista materiaalia, Tiimarin käsintehtyä paperia. Se on ihan julmetun paksua ja karvaista, ja nyt tapetit pullistelevat joka huoneessa kun joku välkky meni vielä kääntämään nuo ulkoseinien liepeet talon sisäpuolelle. Puhumattakaan siitä että värit ovat pliisut. Menin myös fiksuna tyttönä kaventamaan etuseinien ovia niin että nyt keskellä seinää on järkyttävä aukko.

Tämän vaiheen jälkeen koko mörskä meinasi joutua talonpäähän, mutta survoin sen tuonne hyllyyn ja jätin hautumaan.
 
851242.jpg

Eilen sitten kaivoin mökin sieltä ja näytin katolle ja kivijalalle vähän akryyliväriä, ja nyt tilanne ei enää näytä täysin toivottomalta.

851243.jpg

Etuseinän rakoon pitää varmaan laittaa jotain köynnöstä jossain vaiheessa.

851246.jpg

Tässä talo sisältä, laitoin yksivärisiä papereita tapeteiksi, kun ei tähän mittakaavaan oikein löydy mitään nurkista. Lattiat ovat puulaskoskaihtimen säleitä. Huomioikaa erityisesti alakerran karvainen sisäkatto. ;D

851241.jpg

Näistä olen oikeastaan aika ylpeä: ensimmäiset itsetekemäni portaat! Oikeastaan siksi en voinut heittää korko roskaa menemään kun talossa oli näin hienot raput. Materiaalina 300g/m2 kartonki ja puulaskoskaihtimen säleet.

851240.jpg

Vessaan tuli retrolattia, joka löytyi Tiimarin skräppipaperipaketin kannesta. Tämä on niistä pienistä mallikuvista. Tässä kuvassa näkyy parhaiten se, miten tapetit kupruavat kun joku urvelo meni kääntämään nuo ulkoseinien liepeet sisäpuolelle.

851251.jpg

Tässä kohtaa  pitäisi keskittyä ikkunoihin ja lattialistoihin, mutta kun kalusteiden teko on paljon hauskempaa! Koska huonekorkeus on vain 6cm, ovat kalusteet tosi pieniä!

851258.jpg
Tässä muutama valmistunut juttu, sohvakalusto ei tässä näytä yhtä hyvältä kun se näyttää livenä. Pöytien ja tuolien jalat ovat mittakaavaan nähden liian jyhkeitä, mutta nuo eurominisorvaukset näyttävät kivemmilta kuin coctailtikut.

851265.jpg

On muuten ihan käsittämätöntä, miten paljon isoa roinaa tarvitaan että saadaan tehtyä jotain ihan pientä. :D


851256.jpg