Viime päivinä (tai no, öinä) olen värkkäillyt tavaroita kasvihuoneeseen.

Kiikkustuolin kaveriksi tein pienen pöydän. Pöydän jalat ovat samaa paperipäällysteistä rautalankaa kuin tuolin selkänojakin. Matto on leikattu sisustuskankaan palanen.

1556825.jpg

Porrastikkaat tein balsasta, istutuspöydän balsasta, minisorvauksista ja tiimarin puukuvioista. Vesipisteeseen käytin balsaa, vessapaperullaa, mannaryynejä ja korunosia.

1556822.jpg

Eli pari balsanpalaa on liimattu yhteen ja kaksinkertainen kartonki altaaksi.

1556834.jpg

Sitten vaan mannaryynejä pintaan ja maalaus.

1556833.jpg

Tässä vähän istutuspöydän tarvikkeita. Istutettavaa pitää tietenkin olla ja rauukkuja. Sinkkiämpärissä on kahvinporomultaa ja pieni lapio, vaaleassa ruukussa kultaista koristehiekkaa ja lapio. Korissa on tuollaista värjättyä jotain kasvijuttua joka yrittää siis olla jotain punontamateriaalia. Tuosta kastelukannusta olen aika ylpeä. :D

1556823.jpg

Tässä kastelukannun materiaalit. Pieni pahvihylsy, puunappi pohjaksi, kansipalaksi balsaa ja mustaa muoviputkea nokkaan ja kahvaan.

1556828.jpg

Muoviputken muokkasin oikeaan muotoon lämmittämällä sitä silitysraudalla ennen vääntämistä. Silitysrauta on oikein kätevä muovin muokkaamisessa mutta jos siihen ryhdytte niin muistakaa olla varovaisia! Rauta ja/tai käsiteltävä materiaali pitää suojata joko foliolla tai leivinpaperilla eikä raudan lämpö saa olla liian kova. Muovia pitää myös liikutella jatkuvasti ettei se sula liian paikallisesti. Pitää myös varoa ettei muovin käryjä tule sisätiloihin.

(Äiskä kiljuu varmaan riemusta kun lukee mun silitysrautaleikeistä, pienenä mulla ei meinannut mennä millään jakeluun ettei kuumaan rautaan kannata koskea.)

1556827.jpg

1556829.jpg

Lopuksi sitten se tärkein, eli kukat. Missähän tätä näiden asettelua voisi opetella?

1556820.jpg