Aina välillä tulee sellaisia päiviä kun pitäisi tehdä jotain muttei huvita. Tällä hetkellä karuselli nyppii niin paljon että se pääsi jäähylle, jonossa olisi parikin ompeluprojektia ja pikkuastioita pitäisi tehdä kesää varten.

Jaa että mitä olen sitten tehnyt? No kukkia tietenkin!

Pitkään ajattelin että jätän kukkien teon muiden huoleksi, koska en itse saa niistä riittävän oikean näköisiä. Olen kuitenkin haalinut nurkkiin niin monen näköistä kuviolävistäjää että olisi suorastaan syntiä olla kokeilematta niitä.

Ihan ensiksi kokeilin tehdä tuppaaneja Katriinan ohjeilla, vaan eivät ne oikein onnistuneet. Terälehdet suoristuivat jotenkin liimauksen aikana. Luin eilen jotain netin kukkaohjetta jossa terälehdet kasteltiin ja sitten paineltiin kuperaksi softiksen päällä ja jätettiin kuivumaan niille sijoilleen, pitää varmaan kokeilla sitä jossain vaiheessa.

1468294.jpg

Nämä kehäkukka-gerbera-mitkäliesekasikiöt on tehty ihan pienellä daisy-leikkurilla värillisestä kopiopaperista, jokaisessa kukassa on kaksi kuviota limittäin. Värit olen valkannut sen mukaan mikä kivalta näyttää.

1468296.jpg

Näistä "pioni"hässäköistä tykkään oikein kovin! Kukat on tehty samalla leikkurilla kuin nuo edellisetkin mutta kerroksia on päällekkäin kahdeksan. Olin alunperin ajatellut turvautua silkkikukkiin huvipuistossa mutta nyt tiedän kuorruttavani koko paikan hieman suuremmilla "pionihässäköillä". :D

1468298.jpg

Mielenterveysprojektien syvimpään olemukseen kuuluu se, että tehdään jotain ihan muuta kuin mitä pitäisi. Kaikkein onnistunein projekti on jos lopputuotteille ei ole minkään näköistä tarvetta. Näille lopputuotteille ilmestyi tarve tänään kun löysin tämän:

1468290.jpg

Prismassa oli niin söpö koristekasvihuone että päätin tehdä siitä joko kasvihuoneen tai kukkakaupan. Päätyseinän lasin ajattelin leikata niin että siihen saa asennettua oven. Kasvihuoneen mitat ovat: leveys 27cm, syvyys 18cm ja suoran osan korkeus on 14cm. Hintaa tuolle kertyi 15e.

Nalleperheen äiti on liian suuri tähän projektiin joten lapsinallesta tulee myyjä/puutarhuri ja mittakaava on sitten vähän pienempi.

1468293.jpg

------------------

Nalle-fani kyseli tuolla jossain että minkälaiseen astiaan voisi tehdä pienen herkkukaupan? Itselleni tuli ensimmäisenä mieleen että herkkukauppa olisi tosi hauska tehdä suureen lasiseen karkkipurkkiin:

1468305.jpg

Purkin suu on sen verran pieni että lattian joutuisi asentamaan kahdessa palassa mutta riittävän suuri muiden kalusteiden ujuttamiseen sisälle. Umpiastiassa tavarat ovat myös suojassa pölyltä.

Muita vaihtoehtoja ovat tietenkin lyhdyt joita saa monista paikoista tosi hyvillä alennuksilla tähän aikaan vuodesta, ja erilaiset katselulaatikot joita saa mm. tiimarista ja prismasta.

Itse himoitsin viime kesänä Ideaparkin Sia-sisustusmyymälässä kaunista lasista kakkukupua johon jo suunnittelin terassikahvilaa. Se on onneksi vielä kaupassa. ;D