Tänään sain vietyä Äidille pikkujoululahjan, oikeita joululahjojahan meillä ei aikuisille annetakaan. ;D

Tällainen siitä sitten tuli:

1115164.jpg


Koko ideahan lähti siitä kun löysin nämä lyhdyt Honkongin alesta viime joulun jälkeen ihan parilla eurolla. Heti heräsi ajatus huvimajoista tai myyntikojuista. En tietenkään muistanut kuvata niitä kokonaisena, tässä kuvassa siis puuttuvat jo lasilieriöt lyhtyjen sisältä ja takaseinätkin leikkelin jo irti.

1116704.jpg

Oviaukot leikkasin lyhtyihin peltisaksilla ja korotin lattiat samalle tasolle vanerinpalasilla.

1116701.jpg

Sahailin vanerista myös alustan. Täydellisen kokoinen kuusi löytyi kirpparilta parilla eurolla.

1116699.jpg

Tässä hieman mittakaavaa, kuvassa olevat nallet ovat 1:12 nalleperheen keskikokoiset lapset ja vauva, lapsista tuli tähän projektiin aikuisia ja vauvoista leikki-ikäisiä.

1116706.jpg

Lyhdyistä tuli sitten kullan- ja pronssinväriset. Ensin maalasin lyhdyt punaiseksi muttei se sopinut ollenkaan. Sitten töpsyttelin kultaväriä punaisen päälle ja väristä tuli täydellisen lämmin kulta josta punainen pilkottelee paikoitellen läpi. Katot odottavat tässä vielä pronssisprayta,  ne on vaan sutattu ruskealla.

Aita on tässä myös vielä vaiheessa, ensin suunnittelin puuaitaa mutta hermot menivät jo ensimmäisten kulmien sihtailussa joten porasin reiät läpi kaikista tolpista ja päätin asentaa köysiaidan.

Kuusikin sai valot, jotka tein patterivalosarjasta. Liukumäki ja puistonpenkki valmistuivat balsasta, ihan oman mallin mukaan. Halusin että tuo koukeroteema jatkuu kautta linjan.

1116705.jpg

Lumilyhdyt ovat tässä vielä kokeiluvaiheessa, niiden koossa riitti säätämistä kun piti tehdä riittävän suuret että patterituikun sisustat mahtuivat niiden alle mutta samalla mahdollisimman pienet etteivät söisi koko puistoa. Ne ovat ihan superihania silloin kun tuikku vilkkuu siellä sisällä. :D

Tästä piti tulla talvinen asetelma, ei jouluinen. Onnistuin kuitenkin kuorruttamaan tuon kuusen niin ettei juhlapyhästä voi erehtyä. Lapsena olin sellainen kultaköynnösfriikki, että jos joku olisi jättänyt kilometrin kelan kultanauhaa kuusen viereen, olisin silmän välttäessä käärinyt koko puun siihen. Tauti ei ole näemmä vieläkään parantunut. ;D

1116703.jpg

Tässä on jo valmistunut myös karuselli, balsasta veistetty.
Lumeksi liimasin Virpiltä saamaani ihanaa bambufleeceä, siitä tuli tosi kiva.

Lumilyhdyt odottelivat edelleen pienempiä palloja. Se on kumma juttu kun tuollaiset sekalaiset askartelutarpeet osaavat piiloutua tuonne satojen pikkunyyttien sekaan. :D

Kalusteita tuli pyöriteltyä eessuntaas aika pitkään kunnes ne löysivät paikkansa.


Tässä vielä kuvia valmiin asetelman yksityiskohdista, jälleen kerran onnettomien kuvausolosuhteiden takia jouduin photoshoppaamaan ne piloille.

1115264.jpg

En tiedä, mitä kojuissa olevat myyjät ovat sekoittaneet glögeihinsä kun molemmat seisovat vähän niinsunnäin.

1115276.jpg

Grilli on tehty vessapaperirullan pätkästä, jalkoina puuhelmet. Etsin pitkään metalliritilää, mutta tarjolla oli vain valtavan isoja ja kalliita pakkauksia joten nappasin verkon kiivilaatikosta ja maalasin sen moneen kertaan hopeamaalilla.

Makkaramassaa sekoittaessa meinasi jo tulla uskonpuute ja olin valmistautunut maalaamaan ne kypsinä, mutta kuin ihmeen kautta ne tulivatkin täydellisinä uunista ulos. :D

1115641.jpg

Mehukojussa on kaasukeitin jolla mehu lämmitetään. Mehuksi laitoin erikeepperiä johon sekoitin akryyliväriä.

1115281.jpg

Vaunut ovat ihan perusmallia. Piirsin kaavat vauvan mukaan.

1115259.jpg

Kaikki vaatteet ovat vain päälleliimattuja kangasriekaleita. Lapset riekkuvat alasti koska ovat metsäneläimiä ja liian pieniä kunnollisesti puettaviksi.

1115578.jpg

Kaikkein pienimpiä pitää joskus vähän auttaa liukumäessä.

1115278.jpg

Ja makkara on kyllä parhaimmillaan suoraan grillistä raikkaassa talvi-ilmassa!

1115269.jpg


1115612.jpg

Tässä asetelma tervehtii hoitolapsia Mamman eteisessä.

Mukavaa joulunodotusta kaikille! :D