Tässä taas huikaisevan yksityiskohtaiset piirustukset uusimmasta projektistani. Jo pientä maailmanpyörää rakentaessani ajattelin, että olisipa kiva jos nallelapsilla olisi maailmanpyörä johon ne mahtuisivat istumaan. Totesin että pyörästä tulisi aika iso, joten saman tien voin tehdä sellaisen johon mahtuvat myös aikuiset nallet.

Tässä pyörän kehä,  keskiöksi tulee halkaisijaltaan 20cm vaneriympyrä, johon liitetään ohuista rimoista tähtikuvio. Keskiön päälle tulee erillinen tähti jonka sahaan vanerista. Näitä laitetaan kaksi vastakkain ja kärkipallukoiden väliin 6mm pyöreät rimat joista tulee roikkumaan tuollaiset valkoisesta paperista hahmotellut vaunut. Vaunuihin laitan vastakkain kaksi "sohvaa" ja niihin tulee tietenkin asiaankuuluvat verhoilut. Yhden sohvan päätyosan profiili on tuo vasemmalla kuljeksiva yksinäinen hämärännäköinen valkoinen paperinpala.

Kuvasta puuttuu vielä tukirakenteet ja jalusta, koska niistä ei ole vielä aavistustakaan. Koko rakennelmasta tulee aikamoisen suuri, pyörän halkaisija on 60cm, ja korkeuttakin tulee yli 80cm. Pitää vielä katsoa kuinka paljon tämä leviää leveyssuunnassa ja vasta sitten päätän että teenkö maailmanpyörän hoitajalle oman kopin.

645622.jpg

Mulla olisi sata muutakin juttua tehtävänä, mutta nyt rupesi vaan tuntumaan siltä että pitää saada rakentaa tällainen.

Tänä viikonloppuna sahailen suurimman osan vaunuista ja ratasosasta, laittelen kuvia sitten ensi viikolla.

Värimaailman kanssa olen vielä ihan hukassa, nyt tuntuu olevan jonkinlainen turkoosi kausi, mutta rakastan myös punaista palavasti. Sitten mulla on fantastisen hienoa pronssinväristä akryyliä jota pitää saada tunkea jonnekin ja yhdet ihanat ääriviivatarrat ovat sinisiä, ja pinkkejä, ja sitten mulla on hienoja sinisiä lasihelmiä joista ajattelin ehkä tehdä "lamppuja" koristeiksi, toisaalta tekisi mieli suhrata jotain megamuovistrasseja noihin pallukoihin jne jne jne..... tätä riittäisi koko päiväksi.