Tässä on Kurtun isä Aimo:

631273.jpg

Aimolla on pituutta 15 senttimetriä, eli hän on täydellisen sopiva 1:12 nukkekodin asukkaaksi.

Kurttu oli ihan ensimmäinen ompelemani nalle, ja hänen jälkeensä olen kokeillut erilaisia malleja ja kehittelin kaavat Aimoon piirtämällä ensin summittaiset mitat millimetripaperille ja loihtimalla sitten jäseniä jotka malliin sopivat.

Aimon kanssa ollaan jo tultu sen verran pitkälle valmiskaavoista että uskallan sanoa mallin olevan omani. Aika monet nalleihin ihastuneet ovat kaipailleet nukkiskokoisen nallen kaavoja joten tein sellaiset. :D

Aimon kaavat saat ladattua peedeeäffänä tästä linkistä.
Niiden pitäisi tulostua kaikilta printtereiltä samanlaisena. Kaava on piirretty millimetripaperille, joten voit tarkistaa koon oikeellisuuden viivottimella.

Edit 12.2.08: Kaavat kokonaiseen nukkiskokoiseen nalleperheeseen löytyvät täältä:  http://wooper.vuodatus.net/page/Nalleperheen+kaavat

Oikeat nallemaakarit käyttävät joustamattomia hienoja nallekankaita, mutta itse kärsimättömänä luonteena veivasin nallet liekkisametista, silminä on lasihelmet ja nivelinä virkkauslankaa. Jos kokeilet mallia joustamattomalla kankaalla, kannattaa lisätä hieman väljyyttä kuonoon ettei nalleparka ala näyttää rotalta.

Kaikki kaavojen viivat ovat ompeluviivoja, joten lisää itse sopivat saumanvarat.