Hei! Olen wooper, kohta 32-vuotias tytönhupakko Helsingistä. Perustin tämän blogin tallentaakseni jonnekin erilaisten käsityöprojektieni vaiheita ystävieni luettavaksi.

Tässä ihan ensimmäinen remontoimani nukkekoti, leikinkestävä Nooran Nalletalo:


410874.jpg

Kun sain kummitytön melkein 4 vuotta sitten, ensimmäinen ajatukseni oli että haluan tehdä lapselle nukkekodin. Etsiskelin valmista remontoitavaa taloa muttei sellaista ihan heti vastaan tullut. Tuohon aikaan olin vielä posliinitehtaassa töissä, ja päätin että kunnon nukkekodissa pitää olla ihan oikeat posliiniastiat. Noin kaksi vuotta kuluikin sitten pikkuastiahurahdukseen ja niiden teon opetteluun. Tässäkin talossa on itse tekemäni astiat, joskin vielä hieman krouvimmat ja kuin tulevaisuudessa. Laitan jossain vaiheessa enemmän kuvia tekemistäni astioista.

Mutta takaisin tähän taloon. Kierrätyskeskuksesta löysin lopulta 7 eurolla jonkun itse tekemän yksinkertaisen talon yhdellä ikkunalla. Sille näytin vähän hiekkapaperia ja pistosahaa ja remontoin nykyisenlaiseksi. Melkein kaikki kalusteet tein pahvista ja kankaista, keittiön ja pari tuolia valmiista rakennussarjoista. Tuolit ja monet muut kalusteet täytin hiekoitussoralla että pysyisivät paremmin pystyssä leikin tiimellyksessä. Tapetit ovat boordia ja lattiat muovikalvosta. Joulukuusen rosvosin äitini ikkunan välistä kun sellaista ei kuumeisista etsinnöistä huolimatta löytynyt. Kuusenvaloina on viimevuotinen IKEAn patteritoiminen jouluvalo. Jätin huoneiden väliseinät laittamatta koska ajattelin talolla olevan helpompi leikkiä ilman niitä. Oikean kokoisia asukkaita liikkuvilla jäsenillä ei meinannut löytyä mistään, joten virkkasin nalleperheen itse:

410881.jpg

Tässä on koko jengi vielä nakuina. :D Isä on kai sairastanut joskus polion kun jalat vinksottavat vähän miten sattuu ja tyttölapsi on adoptoitu jostain aasiasta.

Annoin talon kummitytölleni pari päivää ennen joulua (pukille ei annettu kunniaa kummin tekemästä talosta ;-)) ja sekä keinutuoli että kirjoituspöydän tuoli olivat rikki jo pari päivää joulun jälkeen. Hajoavat kuulemma kun niitä heittää! :D